Genre Skönlitteratur

Den magiska dörren

Ibland ser jag en konstig dörr i biblioteket. Den dörren står bland en massa hyllor. En dag såg jag ett brev under dörren. Det stog ”Hjälp jag behöver hjälp med att komma här ifrån. Jag har varit fast här i evigheter!”

Max Östensson Lundberg

Den magiska dörren

På vår skola finns en magisk dörr. En dag när jag skulle gå ut på rast, tänkte jag att jag kunde ta en titt på den där magiska dörren. Under
dörren såg jag ett brev!

Julia Joners

Den magiska dörren

Det finns en magisk dörr i källaren. Jag har alltid undrat vad som finns där. Jag har en vän, John. Vi har pratat om att gå in där, men aldrig vågat. En dag såg jag ett brev under dörren!

Kelvin Onuora

Den magiska dörren

Det sägs att det finns en gammal dörr i källaren som ingen vet om. Jag tror vaktmästaren vet om dörren, för han går alltid ner i källaren. Jag bestämde mig för att undersöka dörren.

Melker Flodman

Den magiska dörren

Jag har alltid velat gå igenom den konstiga dörren som vaktmästaren alltid går igenom. En dag på väg till lunchen såg jag ett brev sticka fram under den konstiga dörren.

Scarlett Gard

Den magiska dörren

På skolan har vi en dörr i källaren. Den ser magisk ut. Jag har alltid undrat vad som finns bakom den dörren. En dag gick jag de långa trapporna ner till källaren för att titta på dörren. Jag hörde ljud.

Abdullah Samir

Den magiska dörren

Det finns en konstig dörr på min skola. Bara vaktmästaren går in där. Sen dess har han betett sig underligt. Jag tror jag går in genom dörren imorgon. Just det! Jag skulle på Grönalund. Hmm ska jag välja Grönalund eller dörren?

Vilmer Lundeqvist

Den magiska dörren

När Leah och jag är i skogen ser vi alltid något som inte var där förra gången. Vi ser en slags dörr som kommer fram bara sådär. Dörren har massor med varningsskyltar. En dag gick vaktmästaren in genom dörren och var borta i sex månder!

Lily Zoeteweij

Den magiska dörren

Idag när hela min klass skulle gå till lunchen så gick jag fram till den konstiga dörren bara för att titta ifall det fanns något där, och det gjorde det… det fanns ett brev!

Uma Sinadinovic Sollander

Den magiska dörren

Rektorn på min skola är skum för prick klockan 14:00 ”måste” hon gå någonstans. Ingen vet vart. Det är inte bara rektorn som är skum utan en dörr som ligger i källaren. Den ser inte ut som någon annan dörr i skolan, utan har bruna plankor med ett gult handtag.

Tage Björkman

Den magiska dörren

Jack och jag hittade ingen sax, så vi gick ner till vaktmästarens kontor. Det var lite läskigt för hans kontor är ju i källaren. När vi kom dit var han inte där. Som förra gången så stod dörren där och inte bokhyllan och under dörren stack ett brev ut!

Iris Eklöf

Den magiska dörren

På skolan Hogwarts som jag och Molly går på har vi en jätteskum lärare som alltid går in i ett förbjudet förråd. I förrådet går det ett rykte om att en kille gick in där och kom aldrig ut igen. Från förrådet hörs skrik ibland och då brukar rektorn stänga området.

Lovis Olofsson
© Vistaskolan 2021